En skikkelig terrasse kan være et fantastisk uterom, som vil fungere som både oppholdsrom, kjøkken og kanskje til og med soverom i løpet av sommersesongen. Derfor er det greit å passe godt på terrassen, og det er dessuten enkelt å gjøre opplevelsen mye hyggeligere med enkle midler.

Rengjøring og vedlikehold – det aller enkleste

Å vaske terrassen er definitivt ikke den morsomste uteaktiviteten i hagen, men en jevnlig vask har svært mye å si. Du trenger ikke å bruke sterke kjemikalier, det er mange som vasker terrassen med helt vanlig oppvaskmiddel sammen med mye vann. Et tips er å vaske rett etter regn, da treverket allerede er dynket med vann.

Det finnes mange overflatebehandlinger å velge mellom når det gjelder terrassebord, og det er egentlig bare fantasien som begrenser valget når det gjelder farge og patina.

Smarte møbler som gir en luftig følelse

Å fylle opp terrassen med store mengder møbler er en av de vanligste feilene norske boligeiere gjør seg skyldige i. Møblementet skal selvfølgelig være funksjonelt, men det er samtidig viktig med luft og rom på terrassen.

En praktisk solseng kan oppfylle flere funksjoner, og vil være et godt valg på mange terrasser. Den kan gjerne kompletteres med et enkelt avlastningsbord, noe som gjør det enkelt å ha god mat og drikke innen rekkevidde til enhver tid.

Skifte terrassebord er lettere enn du tror

Terrassebord varer ikke evig, og etter hvert vil det være nødvendig å skifte dem ut. I noen tilfeller kan det faktisk være mulig å snu bordene, men det kan samtidig være greit å faktisk skifte dem ut – den ekstra jobben og kostnaden kan uten tvil være verdt det.

Hvis bjelkene under bordene ikke trenger å skiftes ut, vil det være svært enkelt å skifte ut bordene. Derfor er det uten tvil verdt å vurdere hvis terrassen begynner å se litt slitt ut.