En tørketrommel kan være svært praktisk, og er tilnærmet obligatorisk for barnefamilier som vasker store mengder håndklær og sengetøy. Det finnes mange forskjellige modeller, så det kan være greit å sette seg inn i hvilken som passer best i din bolig.

Hvis du velger en god tørketrommel, vil du ha nytte av den i mange år. Husk at det finnes mange tørketromler som også kan plasseres på bad uten mulighet for utlufting.

Kondenstromler og utluftningstromler

Tørketromler kan deles inn i to forskjellige kategorier, basert på hvordan fuktigheten fjernes fra maskinen. Utluftningstromler er den enkleste varianten, der fuktig luft føres ut via et rør. Samtidig er ikke dette alltid et alternativ, og da er det mulig å benytte en kondenstrommel som kondenserer fuktigheten slik at den samles opp i en beholder eller føres rett til avløpet med et rør.

Pass på å velge en skånsom tørketrommel – og andre tips

I utgangspunktet sliter både vask og tørk på klærne, og det er langt fra alle klesplagg som tåler å tørkes i tørketrommel. Det er lurt å undersøke om tørketrommelen har ekstra skånsomme programmer, som eventuelt kan benyttes når du skal tørke ømfintlige materialer.

Noen tørketromler har egne tilbehør for tørking av sko, som gjør det mulig å sette et par sko inn på en hylle slik at de ikke trenger å kastes rundt i tørketrommelen.

En mulighet for den som har begrenset plass, er å velge en kombinert vaskemaskin og tørketrommel. Disse maskinene er selvfølgelig en anelse mer komplekse hvis det blir noe feil, og dessuten er det ikke mulig å vaske en ny vask samtidig som du tørketromler, men uansett kan det være en praktisk løsning.

Til slutt er det greit å sjekke energiforbruket til tørketrommelen, det er spesielt stor forskjell mellom tørketromler som benytter såkalt varmepumpeteknologi og de som benytter mer tradisjonell teknologi.