Gjennomtenkte romløsninger og god design på arbeidsplassen kan påvirke både motivasjon og hvor tilfredse de ansatte er på jobben.

Farger og former påvirker oss kanskje mer enn vi tror. Forskning viser at rom med svingete og avrundede møbler virker mer innbydende sammenlignet med møbler med rette kanter og skarpe vinkler.

Hvilken stol du velger er også viktig. I en studie utført om ergonomi, fant forskere ut at bevisste sittestillinger på jobben er med på å gjøre medarbeiderne 50 prosent mer produktive.

Det er heller ikke dumt å gjøre kontoret litt hjemmekoselig uten at man mister funksjonaliteten. Lag gjerne egne soner til ulike bruksområder. Du trenger ikke være så avansert. Det kan være så enkelt som å ha egne sittegrupper og dele inn rommene med planter i stedet for skillevegger.

Du handler ikke bare om å ha møbler av høy kvalitet, men også ha et bevisst forhold til hvor du plasserer dem. Strategisk plasserte møbler gjør det også lettere å navigere rundt dem. Måten du organiserer kontoret på, er med på å påvirke hvor mye du og kollegene dine får gjort i løpet av dagen.

Selv valg av gardiner påvirker hvordan vi opplever kontoret. Lyse gardiner gjør det mer trivelig enn om man velger mørke, tunge gardiner.

Det man bør passe på når man går til anskaffelse av gardiner er at de i tillegg til å skape trivsel, også stenger lyset ute når dette er nødvendig. Man må med andre ord ikke glemme funksjonaliteten i iveren etter å skape trivsel. Du finner billige gardiner online.

Hvis det skal jobbe flere mennesker på det samme kontoret bør man også tenke på å sette opp skillevegger mellom hver bruker slik at man ikke blir forstyrret.

En siste ting man bør tenke på når man innreder et kontor er om det er hensiktsmessig å ha heve/senke bord som kontorbord. Hvis brukerne sitter mye i løpet av en dag, kan dette være en ide å se nærmere på.