I 2022 er vi omgitt av skjermer fra morgen til kveld, noe som kan være negativt for både konsentrasjon, generelt velvære og søvnkvalitet. Dessuten er det mange som opplever både hodepine og nakkesmerte foran skjermen. Såkalte blålysbriller kan være med på å redusere mengden lys i det blå spekteret, noe som igjen kan bidra til å redusere de negative effektene av skjermbruken.

Bruk av blålysbriller

Blålysbriller følger en enkelt oppskrift, med glass som filtrerer ut en del av lyset i det blå spekteret. I og med at brillene ikke har styrke, vil for eksempel blålysbriller fra IVIEYES ha en vekt på så lite som 17 gram. Det betyr at du nesten ikke merker at du har de på deg. Blålysbriller finnes også i en mengde ulike design, slik at det er enkelt å finne et par som passer deg.

Ved bruk av blålysbriller vil den reduserte eksponeringen for blått lys kunne bidra til blant annet redusert hodepine og nakkesmerter. Dessuten kan det være mulig å oppleve at det er enklere å konsentrere seg og beholde fokus i løpet av lange dager foran skjermen. Blått lys påvirker også det såkalte søvnhormonet melatonin, derfor kan bruk av blålysbriller også være med på å støtte opp under mer naturlige melatoninnivåer og roligere søvn.

Kjøp blålysbriller på nett

Det er ikke nødvendig med noen synsundersøkelse for å kjøpe blålysbriller, i og med at de ikke har styrke. Det betyr igjen at det er enkelt og greit å kjøpe denne typen briller på nett. Blålysbriller leveres med tøyelige brilleledd, noe som også gjør det enklere å finne en modell som vil passe til de aller fleste.

Et avsluttende tips – se etter en leverandør som tilbyr fornøydgaranti og kostnadsfri returrett. Da kan du prøve ut blålysbriller uten risiko. Kanskje blir du hekta, med tanke på de mange positive effektene som kan følge med å redusere eksponeringen for blått lys.