Denne artikkelen er en betalt annonse.

Våren er her og det er sesong for utendørs-feiringer. Det som da hører med er å ha en flaggstang i topp stand for norske flagg og vimpel. Det tar seg ikke særlig bra ut med en flaggstang med sprekker og som flasser, eller en som er fullstendig dekket i grønske og mose. Flaggstangen trenger derfor kanskje en liten oppfriskning for sesongen og her viser vi deg hvordan du kan gjøre det, steg for steg. 

Vask flaggstangen nøye

Det kan være lurt å ta ned stangen sammen med en annen person for å kunne gi den en ordentlig vask. Å vaske stangen bør være en regelmessig rutine, enten hvert år eller annethvert år. Man bør gi både stangen og flagglinen for norske flagg en grundig vask. Norske flagg og vimpel skal alltid behandles med respekt og verdighet. Derfor er det viktig å huske på at også flagget eller vimpelen er nøye vasket og renset for sesongen. 

Tilpass alltid vasken og rensingen til stangens materiale, enten den er laget av treverk, aluminium, stål eller glassfiber. Det må alltid brukes et rensemiddel som er tilpasset materialet. Når du kjøper ny flaggstang vil den være ferdig behandlet. Spør gjerne leverandøren om hvordan du bør vedlikeholde den på best mulig vis. Forhandleren kan også fortelle deg om beste side for kjøp norske flagg online. Langkilde & Søn har et enormt utvalg av høy kvalitet. 

Trenger flaggstangen et malingsstrøk?

Noen ganger kan en skikkelig rens og vask være nok for at flaggstangen ser god nok ut for bruk. Andre ganger kan den trenge et strøk med maling og lakk, da dette kan slites bort over tid. Før ny maling påføres bør man påse at man skraper stangen nøye for malingsrester og flassende maling. 

Deretter bør man påføre grunning som må tørke innen man setter i gang med malingen. Det holder ofte å påføre malingen med rulle for å oppnå et jevnt og fint strøk. I tillegg bør man gå over med en liten kost dersom det er nødvendig. Velg gjerne en maling med litt glans i, slik at stangen vil skinne like fint som norske flagg og vimpel

Før man går til innkjøp av maling og setter i gang prosessen er det viktig at man tilpasser behandlingen til materialet av stangen.

Skinnende norske flagg og vimpel

Som sagt innledningsvis er det viktig å behandle norske flagg og vimpel med respekt. Derfor må man også være påpasselig med flaggstangen, da denne er selve bæreren av flagget. Husk å alltid være forsiktig og nøye når du på nytt monterer flaggstangen og fester den til bakken, samt når du heiser det norske flagget.