90-tallet har etter hvert blitt en ganske nostalgisk periode for mange, spesielt fordi animerte filmer tok et stort steg fremover og vi fikk filmer som Aladdin, med en fantastisk Robin Williams i en av de beste rollene i hans karriere. Nå har man altså laget en ny versjon og denne, i motsetning til filmen fra 1992, er ikke animert, men såkalt live-action. Det vil si en livlig versjon, hvor man får verdensstjernen Will Smith i rollen som ånden Genie. I hovedrollen som Aladdin har man nykommeren Mena Massoud og Naomi Scott spiller den vakre prinsessen Sjasmin. Det er interessant å se hvordan en nytolkning av en eldgammel historie ser ut i 2020, og spesielt med tanke på at det er gangster-regissøren Guy Ritchie som har roret. Da er vi garantert mye moro, ikke minst fordi Will Smith er en energibombe på skjermen, og det er gøy å se hva man kan gjøre teknisk med en slik historie. Det er verdt å ta en titt på.

Visse forskjeller

Det er dog visse forskjeller fra Aladdin 1992 og aladdin 2019, spesielt fordi folk alltid kommer til å sammenligne versjonene. Det er dog viktig å fremheve at dette er ikke en remake av versjonen fra 1992, men en nytolkning. Da filmene er basert på den samme historien så er det klart at det vil finnes likheter, men den største forskjellen legger man merke til i hvordan filmen ser ut.

Man kan si at de hadde suksess med filmen, da Aladdin ble den niende mest innbringende filmen i 2019, med over 1 milliard dollar i inntjente penger. Uansett hvor nostalgisk du er for din egen barndom så kommer du til å bli underhold av Aladdin, og du kan velge om du vil leie eller kjøpe den hos Blockbuster. Stream den i kveld, for litt underholdning!