Vin og vintilbehør er kanskje ikke det første du tenker på når det gjelder innovasjon og ny teknologi. I 2022 finnes det imidlertid mye spennende utstyr og tilbehør som kan gjøre vininteressen litt mer digital og teknisk.

Utstyr for oppbevaring, kjøling og servering

Korrekt oppbevaring, temperering og servering er helt avgjørende for både private og serveringssteder. Hos forhandlere som Wine and barrels, på nettsiden wineandbarrels.no, finner du et bredt utvalg vinkjøleskap, oppbevaringsløsninger og systemer for effektiv servering.

Kjøling av vin er en av de største produktgruppene når det gjelder vintilbehør, besøk Wineandbarrels og se selv. Utgangspunktet er at verken rom- eller kjøleskaptemperatur er passende for servering av vin, derfor er det nødvendig med egne vinkjøleskap. Disse ha ofte digital styring av valgte temperaturer, og kan i noen tilfeller også stilles inn til ulike temperaturer i forskjellige soner i skapet.

Servering er et annet spennende område, flere forskjellige systemer gjør det mulig å forsegle åpnede flasker. Det finnes både enkle produkter for hjemmebruk og komplekse løsninger tiltenkt serveringsmarkedet.

Digitale hjelpemidler for vinkjeller og styring

Noen privatpersoner er så heldige at de har plass til en egen vinkjeller, mange serveringssteder har også omfattende lager med vin. Da er det nyttig med digitale hjelpemidler som legger til rette for både lagerstyring og overvåkning av temperatur- og fuktighetsforhold.

For serveringsmarkedet finnes det selvfølgelig egne løsninger som kan integreres med for eksempel kasseløsningen, men selv privatpersoner kan bruke en egen app eller nettløsning til å registrere flaskene som til enhver tid er «på lager».

Nøyaktig kontroll av temperatur og fuktighet er avgjørende ved langtidslagring av vin, egne sensorer og registreringsløsninger kan benyttes til logging av forholdene. Da er det også mulig å sette opp alarmer ved for eksempel for høy eller lav temperatur i vinkjelleren.

Denne typen innovativt utstyr vil kunne gi vininteressen et løft, samtidig som det er mulig å få bedre kontroll over vinsamlingen.