Nordmenn flest bruker store summer og mye tid på å pusse opp, bygge ut og drive med store og små prosjekter i egen bolig. Det er ikke alt man kan gjøre selv, men når det gjelder for eksempel en liten bod i hagen er det mye man kan klare på egen hånd. Med spennende og innovative takmaterialer er det dessuten både enkelt og rimelig å få et flott resultat.

Et glassklart tak som er robust og enkelt å jobbe med

Hvis du vil skape et både luftig og lyst uttrykk, samtidig som du sparer deg for en god del jobb, kan det være smart å se nærmere på takplater i massivt polykarbonat – et materiale som ligner på glass. Denne typen plater kan du bestille i ferdige dimensjoner, dessuten er det enkelt å skjære de til ønsket form.

Plater i polykarbonat monteres gjerne med aluminiumprofiler, noe som gir et svært stilrent og ryddig resultat. Kanskje du vil at den nye boden eller hagestuen skal ha et funkispreg? Det er lett å få til med dette glasslignende materialet.

Et robust materiale tilpasset norske forhold

Plater i massivt polykarbonat er robuste, for eksempel kan plater med 10 mm tykkelse monteres med en bjelkeavstand på opptil hele 1025 mm. Med tynnere 6 mm-plater er den tilsvarende bjelkeavstanden maks 680 mm.

Det er selvfølgelig alltid viktig å ta høyde for lokale forhold, ikke minst når det gjelder hvilken belastning snøen vil skape i vinterhalvåret. Polykarbonat tåler samtidig store svingninger i temperatur, og er slagfast helt ned til mange minusgrader.

I en tid med stigende priser på det aller meste av byggematerialer, kan det være lurt å velge et byggemateriale som er robust og holdbart, men som samtidig også er konkurransedyktig på pris. Husk på at et polykarbonattak er en alt i ett-løsning, i og med at denne type glassklart tak plasseres direkte på takbjelkene – en enkel og grei løsning.