Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

I 2023 er det fort gjort å tenke seg at absolutt alt i den digitale verden handler om artifisiell intelligens, og at kjedelig «gammeldags» netthandel ikke er noe man må følge med på lenger. Det er for så vidt tilfelle at digital handel og distribusjon har etablert seg som den nye normalen innenfor mange bransjer, men det betyr ikke at utviklingen har stoppet opp.

Nye bransjer og produktkategorier

I stort er musikkbransjen kanskje en av de bransjer som virkelig har utmerket seg med digital innovasjon, men da hovedsakelig når det gjelder distribusjon av musikk. I dag er strømmetjenestene enerådende, og de har forandret hele forretningsmodellen for artister og plateselskaper.

Samtidig har utviklingen kanskje ikke vært like dramatisk innenfor salg og distribusjon av fysiske instrumenter og musikkutstyr, men nå ser vi at en alt større andel av salget skjer digitalt. Uansett om du er på jakt etter en fløyte, klarinett, bassgitar eller bare tilbehør eller slitedeler, du finner alt på nett.

En bredde og dybde som fysiske butikker ikke kan matche

Jeff Bezos valgte bøker som første satsningsområde for Amazon. Bakgrunnen var at bøker som kategori utmerket seg med ekstremt mange unike varer, noe som gjorde det vanskelig for fysiske butikker å tilby hele bredden i sortimentet. I noe grad kan man sammenligne denne tilnærmingen med kategorier som musikkutstyr, i og med at det per 2023 er umulig for en fysisk butikk i Norge å tilby det samme sortimentet som en nettbutikk.

Netthandel har ikke dette fortrinnet i alle produktkategorier, for eksempel er dagligvarer et godt eksempel på en produktkategori der selv de største nettbutikkene ikke vil kunne utkonkurrere fysiske butikker på sortiment.

Forhåpentligvis vil denne innovasjonen når det gjelder netthandel og musikkutstyr føre til at mange nordmenn kan fortsette å spille sitt favorittinstrument også i årene som kommer, takket være god tilgang på rimelige instrumenter, deler, tilbehør og alt annet som har med musikk å gjøre.