Nordmenn bruker store summer og mye tid på å bygge, vedlikeholde og pusse opp egen bolig, ikke minst som følge av de mange insentivene for å eie sitt eget hjem. I tillegg er det mange nordmenn som igangsetter både store og små prosjekter på egen hånd, noe som har ført til et stort marked for smarte gjør det selv-produkter. Mange innovative byggematerialer passer like godt til hobbysnekkere som proffe.

Smarte plater for mange ulike områder i boligen

For en amatør vil ulike plater ofte være et godt alternativ, særlig sammenlignet med å sparkle eller bruke plank, spiler eller bord. Det finnes mange ulike veggplater å velge mellom på markedet, og med slike plater er det enkelt å fornye en vegg i løpet av kort tid. Noen veggplater gir deg en enkel malt vegg, andre kan både bidra til bedre akustikk og skape en kontrast mot andre flater.

Det finnes også plater som kan brukes på våtrom, men da er det snakk om systemer som er laget spesifikt for bruk istedenfor membran. Slike plater kan være et kostnadseffektivt og praktisk alternativ for både amatører og proffe. Det er selvfølgelig viktig å sørge for nødvendige godkjenninger og riktig utført arbeid sammen med rørlegger og andre fagfolk, men én plate er åpenbart et enklere system sammenlignet med smøremembran og andre komponenter.

Design og funksjon i samspill for et godt resultat

Det store utvalget av plater har også ført til at det ikke er nødvendig å kompromisse når det gjelder design. Malte veggplater finnes i en mengde ulike farger, strukturer og design, samtidig som de også kan kompletteres med lister og andre tilbehør. Dessuten finnes det også mange plater som er forberedt for overflatebehandling med akkurat den fargen du ønsker. Den store fordelen sammenlignet med andre metoder er at du får en perfekt slett overflate uten å måtte tenke på for eksempel å fjerne tapet eller mindre skader i den eksisterende veggen.

Når det gjelder eksemplet med spilevegger og akustikkpanel, finnes det også en rekke ulike alternativer å velge mellom. Spilene kan leveres i en rekke ulike design, men i tillegg er det også mulig å kombinere noen produktserier med både lys og spesiallagde «deksler» som gir en spennende kontrast mot de andre spilene i veggen. Denne typen plater kan helt enkelt fungere som et designelement i seg selv, også hvis det i utgangspunktet er snakk om en plate som skal fungere som lyddemping.