Denne artikkelen er en betalt annonse.

Norske ytterdører har gjennomgått en aldri så liten revolusjon i løpet av de siste årene, i takt med at alt flere smartlåser og integrasjoner med smarthjem har blitt tilgjengelig i markedet. Samtidig er det relativt lange intervaller mellom når man faktisk skifter ut ytterdøren, så hvis du er på jakt etter en ny dør bør du bruke god tid på valget.

Ha fokus på basisfunksjonen

Til å begynne med er det greit å huske på hovedfunksjonen til ytterdøren. Når det gjelder gode råd til ditt valg av ytterdør, er det derfor greit å begynne med faktorer som kvalitet og garanti:

  • En ytterdør må per definisjon være robust og godt bygget. Konstruksjonen må tåle utallige mer eller mindre brutale åpninger og lukkinger i løpet av et døgn, derfor er det nødvendig med materialer som treverk av høy kvalitet, robust glass og aluminium.
  • Se også etter en leverandør som tilbyr gode garantier. Forhåpentligvis vil du ikke få bruk for dem, men garantien sier også noe om kvaliteten som produsenten går god for. Noen forhandlere tilbyr så mye som 12 års garanti på produkter kledd i aluminium, og 7 års garanti på tre.

En stor andel av dørene på det norske markedet kan tilpasses til ulike smartlåssystemer, så det aller smarteste du kan gjøre i trinn én er kanskje å ha fokus på disse «analoge» aspektene ved døren?

Gjør grundig forarbeid og velg smart når det gjelder tilbehør

Hvis du har planer om å installere en helt spesifikk smartlås allerede i forbindelse med monteringen av den nye døren, bør du gjøre litt forarbeid når det gjelder mål og spesifikasjoner. Sjekk så at døren passer til, eller kan justeres etter, smartlåsen.

Når du installerer en smartlås allerede i forbindelse med montering av låsen, kan du dessuten med god samvittighet stå over tilbehør som låssylindere. Da sparer du noen kroner, samtidig som du ikke trenger å gjenvinne låssylinderen senere.