Denne artikkelen er en betalt annonse.

Er det en stund siden du tok en helhetlig titt på belysningen hjemme? Kanskje er stua fylt med forskjellige lamper, eller har du downlights med ulike fargetemperatur? Da kan det være smart å ta en grundig gjennomgang av lampene i boligen – god belysning har mye å si for førsteinntrykket.

Samkjør LED-belysninger for å skape et harmonisk resultat

I dag finnes det LED-lyskilder til praktisk talt all bruk, så du har ingen unnskyldninger for ikke å skifte ut eventuelle gjenværende gløde- eller halogenpærer. Hos nettbutikker som ledlyskilder.no finner du alle de klassiske pærene, men også spesialbelysninger som tilpasset vekstlys for planter – glimrende hvis du vil dyrke urter og lignende på kjøkkenet.

Denne overfloden av LED kan likevel skape noen utfordringer når det gjelder å samkjøre fargetemperatur og lysstyrke. Glødepærene var relativt begrensede når det kom til ulike fargetemperaturer og lysstyrker, men med LED er fleksibiliteten total. Derfor bør du prøve å benytte deg av pærer og lyskilder som passer sammen, særlig hvis de er plassert nært hverandre i samme rom. I downlights eller andre lamper med flere sokler er det smart å bruke samme type pærer, slik at du er helt sikker på at fargetemperaturen og lysstyrken matcher.

Integrerte løsninger og fleksible LED-systemer

Enkle LED-strips har mange nordmenn erfaring med, men i dag er det mulig å bruke denne teknologien til mer enn bare å lage et morsomt fargeshow. Fleksible LED-lister kan for eksempel plasseres som benkebelysning, eller monteres ved sokkelen på skap og annen innredning. Slike løsninger kan gi et sobert og klassisk uttrykk, i hvert fall hvis du unngår de mest spennende fargene.

Det kan være smart å sette seg inn i de ulike systemene som finnes for LED-belysning med svakstrøm, slik at du kan velge et alternativ som er enkelt å bygge videre på. Da kan du skape en helhetlig belysning over tid, kanskje også integrert med din fortrukne stemmeassistent?