Å planlegge et nytt bad, eller gjennomføre oppussing av et eksisterende, kan være en hektisk prosess. Det finnes utrolig mye baderom inspirasjon på nett, men hva skal du egentlig velge? Dessuten er det viktig å ta høyde for en mengde praktiske forhold. Eksperter kan selvfølgelig hjelpe deg med bad inspirasjon, men husk på at det er individuelle behov som skal være avgjørende.

Begynn med en bred inspirasjonsprosess

Det kan være overveldende å prøve å navigere i den store mengden baderomsinnredning inspirasjon, men det er likevel smart å begynne med en skikkelig bred inspirasjonsprosess. Du vil selvfølgelig ikke kunne kopiere alt fra et bad som er dobbelt så stort som det du innreder, men slik baderom inspirasjon vil likevel la deg plukke med deg enkeltelementer – som du kan lage til en helt ny helhet.

Prøv å tenke utenfor boksen, særlig når det gjelder «obligatoriske» elementer – som alternativer til fliser på gulv og vegger. Det finnes mange spennende materialer og løsninger som kan gjøre badet ditt både tidløst og praktisk.

Lag et bad som er tilpasset akkurat dine unike behov

Husk på at badet ditt til syvende og sist skal være et funksjonelt bad som er praktisk i hverdagen. En dobbelservant ser kanskje flott ut i interiørblader, men det gir ikke mening med en slik vask i en liten hybel. Tilsvarende er det mange flotte designelementer som kanskje ikke er veldig praktiske i en barnefamilie, der trygge løsninger og enkelt vedlikehold er ekstra viktig.

Det kan selvfølgelig være ønsker og krav som må tilpasses når fagfolkene skal gjøre om planene til virkelighet, men en bred inspirasjonsprosess og en innsnevring til akkurat dine behov legger et godt grunnlag for prosessen. Da er det også mye enklere å ta raske avgjørelser når overraskelser dukker opp underveis, og du vil få et bad som oppfyller kravene dine både i dag og i fremtiden.