Vaskemaskiner er kanskje ikke en kategori som preges av banebrytende innovasjon og ny revolusjonerende teknologi. Til syvende og sist har vaskemaskinen bare et formål – å vaske klær. Samtidig skjer det faktisk en del også når det gjelder vaskemaskiner, klikk her for å ta en titt på utvalget.

Nye programmer og ekstrafunksjoner

Det er ingen av vaskemaskinene på markedet som kan sortere skittentøyet på egen hånd, eventuell innovasjon begynner når du velger program. Moderne vaskemaskiner har en rekke spesialtilpassede programmer som passer til alt fra superrask vask på noen minutter, til egne programmer for dyner eller sporstøy.

Noen produsenter prøver også å legge til andre ekstrafunksjoner som skal gjøre klesvasken litt enklere. Et eksempel er vaskemaskiner med en ekstra liten luke, der det er mulig å legge inn et plagg eller to som ble glemt. En produsent har til og med laget en ekstra liten vaskemaskin, som kan fungere som sokkel for den normalstore.

Appstyring og internett

Alt må ha en app, og vaskemaskinen er intet unntak. Det finnes flere forskjellige vaskemaskiner med appstyring å velge mellom. Disse begrenses selvfølgelig en god del av at det faktisk fortsatt er nødvendig å sortere og fylle maskinen manuelt. Når mange vaskemaskiner i tillegg har automatiske programmer som kan måle hvor møkkete tøyet er, da gir det kanskje ikke så stor nytteverdi å kunne trykke på en startknapp i appen.

Å få beskjed når vaskemaskinen er ferdig kan være praktisk for noen, særlig i tilfelle vaskerommet er i kjelleren. Dessuten er det noen maskiner som gir beskjed når de begynner å gå tom for vaskemiddel, det forutsetter selvfølgelig at maskinen har automatisk dosering. I fremtiden vil vi kanskje oppleve integrasjoner som gjør det mulig å la vaskemaskinen bestille vaskemiddel og tøymykner på egen hånd? Kanskje til og med integrert med en digital lås og levering direkte på vaskerommet?