Kjøkkenet er viktig både hjemme og på jobben. De fleste familier bruker store deler av dagen på kjøkkenet, og på mindre arbeidsplasser er et pent kjøkken en fin samlingsplass til lunsj og pauser.

Hvis du er på jakt etter ditt drømmekjøkken til hjemmet, eller kanskje et funksjonelt og moderne kjøkken til arbeidsplassen, begynner alt med god planlegging. Finn ut av hvilke behov du har, og utforsk de ulike mulighetene.

Multifunksjonelle kjøkken

Hvis du har svært begrenset plass, kan kjøkkenet erstatte mange andre rom. Med spiseplass og vaskemaskin under benken fjerner du behovet for spiseplass i stuen og et eget vaskerom. Selv om du har mye plass i huset ditt, kan det være veldig smart å passe på at du har plass til for eksempel vaskeutstyr på kjøkkenet. Det kan høres gammeldags ut å ha et «vaskeskap», men hvis du har vaskeutstyr lett tilgjengelig og kanskje til og med avtrekk fra sentralstøvsuger på kjøkkenet – da blir det daglige renholdet en lek.

Kjøkken på arbeidsplassen

Store kontorer har selvfølgelig ofte en egen kantine, men selv der er det hyggelig med et kjøkken som kan fungerer som en samlingsplass og et sted å ta en rask matbit og en kaffe. På en arbeidsplass er det ekstremt viktig at kjøkkenet er funksjonelt og enkelt å rengjøre. Hvis renholdet mangler blir det raskt et lite hyggelig sted å være.

Det finnes smarte løsninger som kan brukes i et kjøkken på arbeidsplassen, vi tenker da for eksempel på praktiske oppbevaringsløsninger i kjøleskapet. Det vil gjøre det mer oversiktlig, og hyggeligere for de ansatte å bruke. Kaffemaskinen er selvfølgelig et tema i seg selv, og på et kontorkjøkken stilles det ekstreme krav til denne maskinen. Det kan være fristende å bruke en vanlig forbrukerversjon, men det kan raskt bli dyrt hvis den ikke håndterer belastningen fra konstant bruk på et kontor.