Stakitt, gjerder, levegger, terrasser og enklere skjul og hagekonstruksjoner, det er mye du kan bygge selv som må festes til bakken. Da er det viktig ikke å ta noen snarveier, med stolpesko som er støpt i betong i bakken kan du stole på at konstruksjonen står stødig. Det er selvfølgelig også mulig å støpe platting hvis det er snakk om et hageskur eller lignende, eller støpe fundament med en kombinasjon av mur og stolpesko.

Derfor er stolpesko geniale

Å bruke stolpesko på riktig måte er ikke spesielt komplisert, finn mer informasjon om stolpesko hvis du vil lese mer om detaljene rundt for eksempel hvordan du får et helt rett resultat. I stort er stolpesko en enkel løsning når du skal feste noe godt til bakken.

Den første hovedfunksjonen til en stolpesko er å få selve konstruksjonen og treverket opp fra jorden. Det er åpenbart mulig å lage et gjerde ved å helt enkelt slå stolper av tre ned i bakken, men selv trykkimpregnert trevirke vil råtne etter hvert.

Den andre hovedfunksjonen er å være et stabilt fundament. Hvis du støper en stolpesko fast i betong ned til frostri dybde, kan du være sikker på at konstruksjonen verken veltes av vind eller beveger seg som følge av tele.

Forskjellige typer stolpesko

Det finnes mange forskjellige typer stolpesko å velge mellom. Den enkleste typen er den som støpes fast i betong, men det forutsetter da selvfølgelig at du både graver og støper et fundament. I noen tilfeller kan det derfor også være aktuelt å se nærmere på stolpesko som enten har en ferdig støpt fot eller er laget som et såkalt «jordspyd». Dessuten finnes det også enklere konstruksjoner i plast som kan legges fritt på for eksempel grus eller betongplater – en grei løsning til for eksempel en enkel platting.

Derfor vil du også helt garantert finne en stolpesko som passer til prosjektet ditt.