Det finnes en mengde svært høyteknologiske løsninger for merking og gjenfinning av forskjellige ting, men det er fortsatt ikke noen elektroniske duppeditter som helt kan overgå enkelheten og fleksibiliteten til en helt enkel merkelapp. Leverandører på nett, som Ikast etikett, gjør dessuten bestillingen svært enkel.

Det enkle er ofte det beste

Det finnes et stort utvalg merkelapper og klistremerker hos Ikast etikett, noe som betyr at produktene kan dekke svært forskjellige behov. I mange familier er det bare barnas klær som blir merket med navn, men husk på at det faktisk kan være smart å merke de voksnes klær og sko i tillegg. Det kan være gull verdt på treningen eller i andre sammenhenger der ting blir borte.

Det finnes flere smarte systemer for sporing av ting, som for eksempel Tile-serien. Disse har selvfølgelig helt egne fordeler – som sporing av ting som du har mistet et eller annet sted. Samtidig er disse teknologiene ikke ufeilbare, og vanligvis basert på Bluetooth eller andre protokoller med svært begrenset rekkevidde. Da kan det faktisk være at en enkel merkelapp gjør jobben bedre, da det er enkelt å finne eieren med hjelp av tydelig merking.

God merking dekker mange behov på arbeidsplassen

På arbeidsplassen kan det også være behov for god merking. Dessuten er det mange bedrifter som benytter RFID-teknologi i forskjellige sammenhenger, og det er mulig å kombinere bruk av etiketter med armbånd, kort og tags med RFID-funksjonalitet.

I noen sammenhenger finnes det spesialiserte merkeløsninger, det gjelder for eksempel tyverimerking av verdisaker, men standard merkelapper kan dekke de fleste behov. Selvklebende merker gjør det også enkelt og raskt å merke forskjellige ting – samtidig som rask levering gjør det mulig å trykke større mengder merkelapper på kort varsel. Det betyr også at ferdigtrykkede merkelapper kan komplettere bruk av printere og egne maskiner for produksjon av noen få merker.