Mange nordmenn elsker å lage mat, da kan en god kjøkkenvekt være gull verdt. Selv om det er mulig å lage gode retter med kun desilitermål og lignende, gir en god vekt en mye høyere grad av presisjon. Det kan være ekstra viktig når det gjelder for eksempel oppmåling av gjær og andre ingredienser til litt mer avanserte bakverk.

Vekt er ofte et mer presist mål

Det kan være ulike mål som benyttes i forskjellige oppskrifter, både vekt og volum om hverandre. For væsker er det logisk å benytte volummål som desiliter, men for mel, salt, sukker, gjær etc. er det egentlig mest effektivt å måle opp ingredienser basert på vekt. Med en kjøkkenvekt er det svært enkelt å sørge for nøyaktige mengder.Husk på at ulike ingredienser ikke nødvendigvis vil kunne måles opp like godt basert på volum. Det henger sammen med at et desilitermål eller lignende per definisjon er basert på en avlesning av nivået i begeret, samtidig som man kanskje må riste mel eller annet innhold for at det skal dannes en jevn overflate.

Konverteringstabeller er omtrentlige

Det finnes mange greie konverteringstabeller som lar deg regne om fra for eksempel gram til desiliter når det gjelder mel, gryn, sukker eller andre ingredienser. Slike tabeller kan fungere bra når det gjelder ingredienser som har et lavt og stabilt fuktighetsinnhold, men hva skjer med for eksempel mel?Det kan være at oppmålingen ikke blir helt riktig som følge av avvikende vanninnhold i ingrediensene, særlig hvis en oppskrift er laget med utgangspunkt i en gitt vekt av en ingrediens. I mange situasjoner vil det selvfølgelig fortsatt gå helt fint, men med en kjøkkenvekt kan du alltid bruke vekt. I tillegg kan en god kjøkkenvekt faktisk hjelpe deg med å spare oppvask. Du kan helt enkelt måle opp hver ingrediens i samme bolle, samtidig som du nullstiller vekten underveis.

fgdfgdf