Forskjellige manualer, som også kan kalles for håndvekter, er ekstremt fleksible og praktiske treningsverktøy. Mange kaller dem for «frie vekter», noe som på en god måte beskriver en av de store fordelene – at belastningen ikke er låst til en gitt bane i en treningsmaskin.

Manualer lar deg tilpasse treningen

Det er helt sikkert noen som assosierer manualer med kroppsbygging, ekstremt tunge vekter og svette treningssentre. Det er langt fra den hele sannheten. I dag finnes det manualer i alle tenkelige vekter og størrelser, ta en titt på https://billigfitness.no/collections/manualer som gir et lite innblikk i hva som finnes på markedet.

Manualer kan altså være så lette som bare 1 kg, samtidig som det egentlig ikke finnes noen øvre begrensning for hvor tung en manual kan bli. Dette gjør det svært enkelt å tilpasse treningen, det er vanskelig å se for seg noen annen treningsmaskin der du kan tilpasse belastningen ved å bare legge fra deg en vekt og løfte opp en annen?

Frie vekter aktiverer større muskelgrupper

Det er selvfølgelig noen som trener bare for å bygge synlige muskler, men de aller fleste vil at treningen også skal gi uttelling i form av bedre helse og livskvalitet. I den forbindelse er god trening med manualer og andre frie vekter bedre enn de mer fastlåste treningsmaskinene.

En treningsmaskin kan hjelpe deg med å fokusere helt spesifikt på for eksempel bein, skuldre eller armer, men samtidig er det ikke sikkert at kjernemuskulatur og andre større muskelgrupper belastes. Når du bruker frie vekter, må kroppen også balansere belastningen fra vekten med andre muskler. Det betyr at du som regel trener større muskelgrupper, og derfor også får en mer effektiv treningsøkt, når du bruker manualer.

Husk til slutt også at manualer er svært kompakte, noe som betyr at du enkelt kan legge til rette for effektiv hjemmetrening.